Când românca Andreea și grecul Babis Koronios s-au întâlnit prima dată, au simțit imediat că-i așteaptă o poveste de iubire. N-au știut atunci că se vor îndrăgosti și de măslini suficient de mult ca să devină producători artizanali de ulei de măsline.

Dar nu le-a luat mult. La un an după prima lor întâlnire, împărțeau cu prietenii români din preaplinul de ulei primit din partea greacă a familiei. Următorul sezon de recoltare i-a prins în Zaliari, în livada de 1500 de măslini aflată în familie de peste 50 de ani, pentru a-și face propriul ulei.

2020 este anul în care au adus în România - și au vândut mai peste tot în țară - ulei de măsline extravirgin și măsline murate tradițional, în apă de mare. Atât ediția limitată de ulei nefiltrat, cât și uleiul extravirgin filtrat sunt apreciate de clienți pentru gustul autentic, măiestrit echilibrat, pentru aciditatea optimă și concentrația de nutrienți care îl recomandă în tratamentul copiilor cu autism. Iar măslinele Kalamon murate în saramură din Marea Egee și busuioc, lămâi și usturoi din grădini din Grecia și România sunt o revelație prin textura deosebită și intensitatea aromei.

Gustul autentic e dat de metodele tradiționale, artizanale, de îngrijire a livezii și de pregătire a specialităților din măsline.

Pomii sunt tratați cu minerale bine dozate, pentru aport de nutrienți necesari unor roade bogate și sănătoase. Ambele soiuri - Kalamon, pentru consum, și Koroneiki, pentru ulei - sunt culese de întreaga familie. Măslinele pentru consum sunt sortate în funcție de gradul de coacere și devin specialități de măsline verzi sau negre. Cele pentru ulei sunt sortate de frunze și rămurele, presate lent și transformate în ulei extravirgin, cu proprietăți nutritive certificate de teste de laborator. Toate produsele Zaliari poartă în gust amprenta locului, a vremii și a metodelor de producție specifice locului.

Acum Andreea și Babis știu că întâlnirea lor n-a fost întâmplătoare. Azi își cresc cu dragoste copilul și iubesc energia pe care le-o transmit clienții care apreciază uleiul lor de măsline produs artizanal.

Familia Zaliari

Sotiris Koronios fotografie

Sotiris Koronios

Oare ce aș putea spune despre omul care, împreună cu soția sa, a crescut 4 copii, care a muncit toată viața lui și încă o face, deși a trecut demult de 70 ani?

A fost angajat al primăriei, în tinerețe, lucra pe excavator și alte utilaje, însă asta nu
înseamnă că s-a limitat la atât. După job-ul de zi, mergea mereu la Zaliari (acesta este numele zonei unde e livada de măsline) pentru a muncii și acolo.

A avut vie mulți ani la rând, însă apoi a extins livada de măslini moștenită de la părinți. A împărțit cu fratele său cei 500 măslini ai părinților, însă el a muncit, a plantat și îngrijit până la dimensiunea de azi a livezii, adică 1500 măslini.

Ceea ce apreciez cel mai mult la socrii mei, e faptul că au împărțit “averea” atunci când copiii au fost suficient de înțelepți ca să aibă grijă de ea, adică în jurul vârstei de 20-25 ani.

Mulțumesc papu, pentru ca ne-ai lăsat aur pe mâini, si pentru că, cu fiecare vizită ne înveți
mai multe despre măslini și îngrijirea lor.

Babis Koronios fotografie

Babis Koronios

#Zaliarimaster sau omul căruia trebuie sa ii mulțumim pentru minunăția asta de ulei.

Babis este cel care îngrijește măslinii, îi curăță, îi hrănește, îi cunoaște după frunze sau flori.
El este cel care, atunci cand e vremea recoltei îndrumă și este un suport pentru toată echipa care ne ajută în această perioadă.

Spatele lui e “bătucit” de câți saci a cărat, atât în livada cât și în fabrică.

El cunoaște în detaliu fiecare etapă a întregului proces, iar calitatea produselor Zaliari i se datorează în exclusivitate.

Andreea și fiul fotografie

Andreea Koronios

This is me!

Eu, cea care vorbesc cu voi, cea care împachetează fiecare comandă, cea care vă arată tot ce se întâmplă în spatele sticlei sau al borcanului.

Eu, împreună cu toți oamenii din spatele Zaliari, ne dorim să aveți o experiență minunată cu produsele noastre, de la istoria lui, la gust, ambalare și livrare.

Isabela Moldovan fotografie

Isabela Moldovan

Omul meu, așa o pot numi pe Isabela!

Omul meu, stâlpul, taste manager și tot ce este Zaliari acum, ei i se datorează.

Ea este prima care a crezut că Zaliari poate fi ceva.

Ea, pasionată de măsline, de ulei, de ciuperci, Ea, este un om cu gusturi alese și atunci când lansăm un produs nou, Ea e cea care il gusta prima.

Isabela este omul care lucrează cot la cot cu mine, zi sau noapte, pentru ca fiecare dintre voi să primiți produsele Zaliari.

Ne-am împrietenit pe ne-simțite, si am devenit familie, cununându-i și botezând-o pe frumoasa Iris.

Isabela și soțul ei Bogdan sunt cei mai buni oameni de pe pământ, iar noi, suntem cei mai norocoși, avându-i aliați în visul #Zaliari